Tovább olvasom

Munro, Alice

Ifjúkori barátnőm


starsBetöltés...

 

Fordította: Rakovszky Zsuzsa
Megjelenés dátuma: 2017-10-19
Terjedelem: 388 oldal

 

Méret: 135 x 210 mm
ISBN: 9789633554098
3 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Az Ifjúkori barátnőm történetei hétköznapi, olykor nehéz élethelyzetben lévő nőkről, felnőtt lányok és anyák kapcsolatáról, betegségről, bánatról és veszteségről, ragaszkodásról, hűtlenségről, árulásról és különcségről szólnak. Elgondolkodtató történetek az idő múlásáról, az öregedésről, az idővel szembeni „vereséget gúnyosan beismerve”. Történetek nők közötti barátságról, irigységről, féltékenységről. Történetek arról, hogyan változtatja meg az ember életét egyetlen véletlen találkozás, és hogyan tud az ember együtt élni a benne lezajlott változással.

Az olvasó tíz tűpontos, visszafogott és bölcs történetet tart a kezében, melyekben Alice Munro-módra minden olyan egyszerűnek tűnik, mégis minden olyan meglepő és bonyolult, mint az élet maga.

Kategória:

„Alice Munro elbeszéléseiben semmi sem az, aminek látszik. Nyugodt felszínük alatt ellenállhatatlan kényszerek ereje feszül. Munrónak bámulatos képessége van ahhoz, hogy szörnyű dolgokat találjon az egyszerű dolgokban. E képesség a feszültségteremtés nagyasszonyává teszi. Amikor elolvasom valamelyik novelláját, azonnal újra kell olvasnom, mert a végén az az érzésem, hogy kevesebbet tudok a történetről, mint az elején.”

Pedro Almodóvar

A szerző további könyvei

Munro, Alice

Alice Munro 1931-ben született az Ontario tartományban lévő Winghamben, Kanadában. Első novellája 1950-ben, első kötete pedig 1968-ban jelent meg. Művei azóta számos nyelven ol-vashatók, mindenütt nagy kritikai és közönségsikert aratnak. Számos díj és elismerés birtokosa, elnyerte többek között az Egyesült Államok Országos Könyvkritikusi Körének díját és a rangos Giller Prize-t is. 2009-ben megkapta a Man Booker Nemzetközi Díjat.

Tovább a szerző oldalára

„Alice Munro a legmeglepőbb, legzabolátlanabb, leggyengédebb, legőszintébb, legegyüttérzőbb szerző, akivel valaha találkoztam.”

Carol Shields, a Kőbe vésett történet szerzője

A szerkesztő ajánlja