Tovább olvasom

Vaill, Amanda

Hotel Florida – Igazság, szerelem és halál a spanyol polgárháborúban


starsBetöltés...

 

Fordította: Kőrös László
Megjelenés dátuma: 2015-11-27
Terjedelem: 572 oldal

 

Súly: 670 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633551875
4 900 Ft3 920 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

1936, Madrid, Hotel Florida, a külföldi tudósítók, írók, művészek és értelmiségiek törzshelye. A polgárháború dúlta városban három pár találkozik, akiknek életét gyökeresen megváltoztatja a gyötrelmes tapasztalat.

Hogy kik ők? Ernest Hemingway, az alkotói és magánéleti válságban szenvedő író, akit a kíváncsiság és az új élmények vágya hajt Madridba. Martha Gellhorn, az ambiciózus, kezdő újságírónő szerelemre és tapasztalatokra éhesen érkezik spanyol földre, s azt reméli, hogy Hemingway oldalán mindkettőt megleli. Robert Capa és Gerda Taro, a két fiatal Párizsból jönnek: kezdő fotósok, és a harcokról akarnak híven tudósítani – Capát A milicista halála egy csapásra világhírűvé teszi, míg Gerda életét kioltja a háború. Arturo Barea, a spanyol kormány sajtócenzora és osztrák helyettese, Ilsa Kulcsar egyszerre próbálnak az igazsághoz és a baloldalhoz is hűek maradni, ami sokszor veszélybe sodorja őket.

A filmszerűen váltakozó helyszínek, emberi drámák, a levelekből, naplókból és korabeli újságokból vett részletek segítségével Amanda Vaill a Hotel Floridában megrázó és emlékezetes tablót rajzol a spanyol polgárháborúról.

„A spanyol polgárháború tragédiája teljes egészében sohasem vált láthatóvá, mert elfedte a propaganda köde. A Hotel Floridában Amanda Vaill végre szétoszlatta ezt a ködöt: elmondja az igazságot a három nagy formátumú párról – olyan férfiakról és nőkről, akiknek egymás iránti szenvedélyét a háború keltette indulatok színezik át.

STEPHEN KOCH, a The Breaking Point szerzője

A szerkesztő ajánlja