Tovább olvasom

Doidge, Norman

Hogyan gyógyul az agy? – Figyelemre méltó felfedezések és gyógyulások a neuroplaszticitás világából


starsBetöltés...

 

Fordította: Sóskuthy György
Megjelenés dátuma: 2016-09-30
Terjedelem: 573 oldal

 

Súly: 636 gramm
Kötés: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789633552124
4 490 Ft3 592 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Első könyvében, A változó agyban Norman Doidge megismertette olvasóit a neuroplaszticitás jelenségével: agyunk a szellemi tapasztalatokra válaszul képes megváltoztatni szerkezetét és működését. Új könyve arról szól, hogyan zajlik a neuroplasztikus gyógyulás lenyűgöző folyamata.

Olyan, az agyba vezető természetes útvonalakat mutat be, amelyek az érzékszerveinken és a testünkön keresztül bejutva felébresztik a plasztikus agy önátalakító képességeit anélkül, hogy ehhez műtétre vagy gyógyszerre lenne szükség.

Olvashatunk páciensekről, akiknél sikerült enyhíteni a krónikus fájdalmakat, akik súlyos szélütések után nemcsak a beszéd- és járásképességüket nyerték vissza, hanem teljes életet is élhetnek. Autisztikus spektrumzavarral, tanulási nehézségekkel vagy figyelemhiányos zavarral élő gyermekeket ismerünk meg, akiknek az élete a neuroplasztikus technikáknak köszönhetően normális lett; sclerosis multiplexben, Parkinson-kórban vagy központi bénulásban szenvedőket, akiknél látványosan javultak a tünetek. Ez a könyv életeket változtathat, embereket gyógyíthat meg.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Norman Doidge
Hogyan gyógyul az agy?

starsBetöltés...

4500 Ft 3600 Ft

Doidge, Norman

Dr. Norman Doidge (1950) kanadai pszichiáter, pszichoanalitikus, tudományos kutató. Első könyve, A változó agy a The New York Times bestsellere lett – a Dana Brain Foundation 30 ezer cím közül a legjobb aggyal foglalkozó ismeretterjesztő műnek választotta. Dr. Doidge a Torontói Egyetem pszichiátriai tanszékének és a New York-i Columbia Egyetem Pszichoanalitikai Oktató- és Kutatóközpontjának a munkatársa. Torontóban él. A szerző fotóját készítette: Al Gilbert, C.M.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja