Tovább olvasom

Ellenberg, Jordan

Hogy ne tévedjünk – A mindennapi élet rejtett matematikája

starsBetöltés...

 

Fordította: Freud Róbert (1. rész) és Seres Iván
Megjelenés dátuma: 2017-02-06
Terjedelem: 583 oldal

 

Súly: 732 gramm
Kötés: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN: 9789633552209
4 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Az iskolában tanított matematika, vélik sokan, unalmas szabálygyűjtemény. Jordan Ellenberg könyvében rámutat, mennyire helytelen ez a felfogás: mert csináljunk bármit, ahhoz a matematikának köze van, sőt a matematika azt is megláttatja velünk, milyen struktúrák húzódnak meg a mindennapi élet rendetlen, zűrzavaros felszíne alatt.

Mennyivel korábban célszerű kimenni indulás előtt a repülőtérre? Valójában mit árul el a közvélemény-kutatás? Milyen lottózási módszer vezet a legbiztosabban a meggazdagodáshoz? A Hogy ne tévedjünk megdöbbentő felfedezésekre világít rá egyes-egyedül a matematikus módszerével, de nem a matematikusok által használt szaknyelven. Ellenberg könnyedén vezeti végig gondolatain a laikus olvasót a választási eredményektől a nyálkagombán át az általános iskolai aritmetikáig. A Hogy ne tévedjünk ragyogó utazás a matematika világában, egyszersmind hozzásegíti az olvasót, hogy jobb gondolkodóvá váljék.

„A Hogy ne tévedjünk valójában arról szól, milyen nagy szerepet játszik mindennapi életünkben a matematika, anélkül hogy tudnánk róla. Stílusa gördülékeny, könnyed és közérthető – egy matematikáról szóló könyvnél ez meglepő.”

Bill Gates

Ellenberg, Jordan

Jordan Ellenberg (1971) a Wisconsini Egyetem matematikaprofesszora, számelméleti kutatásairól világszerte tart előadásokat. Írásai többek között a The New York Timesban, a The Washington Postban és a The Wall Street Journalben jelennek meg. Ő írja a Slate online folyóirat Do the Math rovatát. A szerző fotóját készítette: Mats Rudels

Tovább a szerző oldalára

„Bárcsak így tanítanák a matekot az iskolában!”

The Sunday Times

A szerkesztő ajánlja