Tovább olvasom

Macdonald, Helen

H, mint héja


starsBetöltés...

 

Fordította: Makovecz Benjamin
Megjelenés dátuma: 2016-04-12
Terjedelem: 340 oldal

 

Súly: 464 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633552582
3 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Helen Macdonald kislány korában elhatározta, hogy solymász lesz: megtanulta a rejtélyes szakkifejezéseket, és elolvasta a mesterség klasszikusait. Évekkel később, amikor az édesapja meghalt, s őt letaglózta a bánat, fejébe vette, hogy felnevel egy héját, Mabelt. Elszántan látott neki a nehéz és különös feladatnak: a vad és szabad állat idomításának. A H, mint héja könyörtelenül őszinte beszámoló a gyásszal való megbirkózásról. Emlékekről szól, a természetről, és arról, hogy miként lehet összebékíteni az elmúlást az élettel és a szeretettel.

Kategória:

„A H, mint héja megrázó, szikrázóan tiszta könyv, ami megállíthatatlanul késztet olyan fogalmak újragondolására, mint a nevelés, a vadság, a természet vagy az erkölcs.”

Pogányi Péter, Élet és Irodalom

Macdonald, Helen

Helen Macdonald (1970) angol író, tudománytörténész, illusztrátor és természetbúvár, a Cambridge-i Egyetem oktatója. A cambridge-i Jesus College tudományos munkatársaként mint solymász dolgozott, ragadozó madarakkal foglalkozó kutatási és természetvédelmi projektekben vett rész Eurázsia-szerte. Jelenleg egy kis faluban él az angliai Suffolkban. H, mint héja című, önéletrajzi indíttatású könyve rögtön a megjelenésekor, 2014-ben sikerkönyv lett. Még abban az évben elnyerte az ismeretterjesztő művek számára alapított, rangos Samuel Johnson-díjat, valamint az egyik legnagyobb presztízsű brit irodalmi elismerést, a Costa Év Könyve díjat. A szerző fotóját készítette: Marzena Pogorzaly

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja