Tovább olvasom

Kast, Verena

A gyász – Egy lelki folyamat stádiumai és esélyei

starsBetöltés...

 

Fordította: Malyáta Eszter; Mérei Veronika
Megjelenés dátuma: 2021-05-17
Terjedelem: 248 oldal

 

Méret: 135 x 197 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633557549
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„A gyász után el kell jönni a derűnek és a megbocsátásnak.” Borbély Szilárd

 

A halál ma már egyre kevésbé tabutéma, de a gyászról és a gyászfolyamatról még mindig nagyon keveset tudunk, pedig egy szeretett személy elvesztése – miközben óriási távlatokat nyit személyiségünk fejlődése előtt – nehéz feladat elé állít bennünket.

Sok energiát kíván, hogy a gyásszal járó fájdalmat feldolgozzuk, pedig csak így válik lehetővé, hogy elfogadjuk és új tartalommal töltsük meg megváltozott élethelyzetünket. A neves svájci pszichológus, Verena Kast ma már klasszikusnak számító könyvének új, bővített kiadásában gazdag terápiás tapasztalataiból merítve kínál fogódzókat a gyász feldolgozásához.

 

„Egy szeretett személy elvesztése olyan tapasztalat, amely megmutatja, mit jelent a halál. A halálélmény átgázol rajtunk, letaglóz, elbizonytalanít önmagunkban és mindabban, amit eddig természetesnek tartottunk. Nemcsak világértelmezésünket és énképünket rendíti meg, de – akár tetszik, akár nem – átalakulásra is kényszerít bennünket.”

 

„Elfogadni tudni a másik halálát annyit jelent, mint elfogadni egy soha viszont nem látást, egy hang és gyengédség megszűntét, melyek hordozói voltak a kapcsolatnak. Belenyugodni az örökös és végleges hiányba.” Polcz Alaine

„Kötelező mindenkinek, aki él.”

moly.hu – makaron

A szerző további könyve

20%
Verena Kast
A személyiség születése

starsBetöltés...
A neves svájci pszichoterapeuta az önálló személyiség születéséről ír, arról a küzdelemről, amely a szülőkről való leváláshoz vezet, és arról a bátorságról, hogy merjünk másoktól különbözni, merjünk újra meg újra elszakadni, és új dolgokba fogni. Hogy merjük a saját életünket élni. A kötet korábban Apák-lányok, anyák-fiúk címmel jelent meg.

2900 Ft 2320 Ft

Kast, Verena

Verena Kast (1943) svájci pszichológus, pszichoterapeuta, a Zürichi Egyetem nyugalmazott pszichológia-professzora. 2014 és 2020 között a zürichi C. G. Jung Intézet elnöki tisztét töltötte be. Főbb kutatási területei a kapcsolati problémák feldolgozása, a gyász és az álmok értelmezése. A szerző fotóját készítette: Palma Fiacco

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja