Tovább olvasom

Meacham, Jon

Franklin és Winston – Egy nagy ívű barátság bensőséges története


starsBetöltés...

 

Fordította: Sóskuthy György, Soproni András
Megjelenés dátuma: 2018-01-26
Terjedelem: 456 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633553701
4 900 Ft3 920 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Franklin és Winston lapjain két olyan politikusegyéniség izgalmas kapcsolata bontakozik ki, akik a második világháborúban győzelemre vitték a szabad világot. Barátságuk sorsdöntő és a maga nemében páratlan volt – a háború idején 113 napot töltöttek együtt, és csaknem kétezer üzenetet váltottak. Nemegyszer titokban találkoztak, egymástól igencsak távol eső helyeken – Washingtonban, Casablancában, Teheránban –, beszélgettek háborúról, politikáról, a politikai döntések nehézségeiről és magánéleti gondjaikról.

Történetük egyfajta love story, amelyben az érzelmes Churchill a tartózkodó Rooseveltnek udvarol. A brit kormányfő, aki Hitlerrel jó ideig egymaga szállva szembe, a legsötétebb órában rázta föl nemzetét, soha nem tudta, hányadán áll Roosevelttel – akinek épp ez volt a célja. A titkokat dédelgető amerikai elnök szeretett zavarba hozni másokat – fehér házi munkatársait és a feleségét, Eleanort éppúgy, mint Churchillt.

Jon Meacham az izgalmas politikai eszmecserék hátterében meghúzódó személyes drámák megelevenítésével erőteljes portrét rajzolt minden idők egyik legfigyelemreméltóbb barátságáról.

Kategória:

„Ennek a rendkívüli barátságnak az elegáns és szemléletes ábrázolása azon jellemvonásokra és erősségekre összpontosít, amelyek összekapcsolták a két politikust, és azt bizonyítja, hogy igenis számít, ki van hatalmon a történelem kritikus pillanataiban.”

The New York Times Book Review

Meacham, Jon

Jon Meacham (1969) Pulitzer-díjas amerikai író, újságíró, szerkesztő. 2006-ban a Newsweek magazin főszerkesztője lett, 2010 óta a Random House főszerkesztője és ügyvezető igazgatóhelyettese. A Vanderbilt Egyetem vendégprofesszora, az Amerikai Történészek Társaságának tagja.

A szerző fotóját készítette: Newsweek

Tovább a szerző oldalára

„A barátságunk a szikla – mondta Churchill Rooseveltnek 1945 elején –, amelyre a világ jövőjét építem mindaddig, amíg az építők egyike lehetek.”

A szerkesztő ajánlja