Tovább olvasom

Belfer, Lauren

És a tűz után


starsBetöltés...

 

Fordította: Fazekas Gergely
Megjelenés dátuma: 2019-09-17
Terjedelem: 496 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554807
4 490 Ft3 592 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Berlin, 1783 Egy fényűző szalonban, ahol arisztokraták és polgárok, keresztények és zsidók keveredtek, Sara Itzig Levy, a korszak egyik legbefolyásosabb zsidó bankárának lánya, nem mellesleg kiváló zongorista, különös ajándékot kap zongoratanárától, Johann Sebastian Bach legidősebb fiától: egy zsidógyűlölő szöveget feldolgozó kantáta kéziratát, a nagy Bach egyik ismeretlen művét. A kompozíció és zavarba ejtő üzenete végigkíséri nemcsak Sara, hanem a család utána következő nemzedékeinek életét is.

 

Weimar, 1945 A második világháború utolsó napjaiban egy amerikai katona, Henry Sachs régi zenei kéziratra bukkan egy elhagyott házban, amelyet magával visz, miután az őt megállító fiatal lányt akaratán kívül lelövi.

 

New York, 2010 Susanna Kessler éppen az életét próbálja összerakni, miután egy ismeretlen megerőszakolta és a házassága tönkrement. Nagybátyja, Henry Sachs váratlan halála után felfedezi a hagyatékban rejlő Bach-kéziratot, s elhatározza, hogy utánajár, kinek a művéről van szó, mert szeretné visszajuttatni az autográfot a tulajdonosának. Ahogy fokról fokra megismeri a darabot, annak történetét és jelentését, radikálisan megváltoznak az önmagával és családja múltjával kapcsolatos elképzelései.

 

Lauren Belfer kétszáz év mindennapi történelmét beszéli el két nő, Sara és Susanna életén keresztül, a 18. századtól a holokauszton át napjainkig. A rendkívül alapos kutatómunkára épülő, zenetörténeti szempontból is kifogástalan, krimiszerűen izgalmas regényben észrevétlenül keveredik valóság és fikció, miközben lényegi kérdések sora merül fel a zsidósággal, kereszténységgel, zenetörténeti múlttal, illetve a nők társadalmi szerepével kapcsolatban.

Kategória:

„Lauren Belfer izgalmas, minden ízében hiteles regénye mintha Szerb Antal Pendragon legendájának lenne kései rokona. Életünk jóvátehetetlen történéseit hordoznunk kell, de aki bízik, hogy sorsa mégis több ennél, annak nem csupán igazságmorzsákra van szüksége, hanem szerelemre: megbocsájtásra és irgalomra.”
Donáth László

Belfer, Lauren

Lauren Belfer (1954) amerikai író. Első regénye, a City of Light felkerült a The New York Times bestsellerlistájára. A Fierce Radiance című második könyvét a The Washington Post kritikusai beválasztották az év legjobb regényei közé, az És a tűz után pedig elnyerte a National Jewish Book Awardot. Lauren Belfer jelenleg New Yorkban él.

A szerző fotóját Sigrid Estrada készítette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja