Tovább olvasom

Kelly, Scott

Egy év az űrben


starsBetöltés...

 

Fordította: Kelemen László
Megjelenés dátuma: 2019-04-18
Terjedelem: 380 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633553244
4 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Bolygónk a legszebb dolog, amit valaha láttam, és szerencsések vagyunk, hogy a miénk.”

Scott Kelly, miután közel egy évet, pontosan 340 napot töltött a világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson, 2016. március 1-jén érkezett vissza a Földre. Könyvében veszélyes küldetését meséli el, megosztja velünk, miféle kihívásokkal kellett e hosszú idő alatt szembenéznie, milyen fizikai és lelki megpróbáltatásoknak volt kitéve. Személyes hangvételű történetének középpontjában elsősorban mégsem a nehézségek, hanem az életre szóló, rendkívüli élmények állnak, s az a lelkesedés és akaraterő, mellyel az ember a határait feszegetve az álmait igyekszik megvalósítani. Ez az erő, véli Kelly, jogosít fel bennünket a reményre, hogy mindent képesek vagyunk megtenni a nekünk otthont adó Föld természeti szépségeinek megőrzéséért.

„Kelly humoros, izgalmas, olykor szürreális története egyben tisztelgés is az első űrhajósok előtt, akik vállalták a világűr megismerésével járó kockázatokat.”

Khaled Hosseini

Kelly, Scott

Scott Kelly (1964) amerikai űrhajós, négyszer járt a világűrben. A Nemzetközi Űrállomás parancsnokaként legutóbbi, s egyben utolsó útjával minden korábbi rekordot megdöntve ő lett a leghosszabb ideig az űrben szolgálatot teljesítő, amerikai űrhajós.

A szerző fotóját készítette: NASA/Bill Ingalls

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja