Tovább olvasom

Krakauer, Jon

Ég és jég – Személyes beszámoló az 1996-os Mount Everest-i hegymászó tragédiáról

Veszélyes övezet
starsBetöltés...

 

Fordította: Komáromy Rudolf
Megjelenés dátuma: 2013-07-05
Terjedelem: 328 oldal

 

Súly: 650 gramm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789633552407
3 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Amikor Jon Krakauer 1996. május 10-én kora délután felért a Mount Everest ormára, már ötvenhét órája nem aludt, és szédelgett az agyát eltompító oxigénhiánytól. Miközben visszafordult, hogy megkezdje veszedelmes ereszkedését 8848 méterről, húsz másik hegymászó még elkeseredetten igyekezett a csúcs felé, mit sem sejtve az égen gyülekező felhőkről.

Tényszerű tudósítás és kínzó önvizsgálat különös elegye. Nincs még egy könyv az 1996-os tragédiáról, mely ilyen kegyetlen őszinteséggel venné sorra az elkövetett hibákat, melyek a mászótársak halálához vezettek. – Newsday

Kategória:

Ezt az izgalmas könyvet elolvasva átélhettem, milyen érzés lehet fölmászni a világ legmagasabb pontjára, és azt túl is élni ami e könyv hősei közül csak keveseknek sikerült. Felemelő és megrázó olvasmány.

Vámos Miklós

Krakauer, Jon

Jon Krakauer (1954), az Ég és jég, az Ahol ritka a levegő, az Út a vadonba és az Álmok az Eigerről szerzője díjnyertes újságíró, munkái szerte a világon eddig huszonöt nyelven jelentek meg. Emellett az Outside magazin szerkesztője, cikkeit a Smithsonian, a National Geographic és sok más folyóirat közli. Feleségével Colorado államban él.

Tovább a szerző oldalára

Krakauer dermesztő élményei a legmegrögzöttebb hegymászókat is arra késztetik, hogy a tengerszinten keressenek menedéket.

Sports Illustrated

A szerkesztő ajánlja