Tovább olvasom

Török András

Budapest könyv – felújított kiadás


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2015-11-23

 

Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633552421
4 500 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Ez a könyv arra való, hogy átadja a szülővárosérzést minden nem budapesti magyarnak, éljenek Magyarország határain belül vagy kívül.

Érdeklődő, különböző mértékben tájékozott olvasóit bevezeti az építészettörténetbe, a vizuális és kulináris tudományokba és sok más haszontalan dologba. Tárgya nem több és nem kevesebb, mint a város- és életszeretet.

Budapestet egyszerre kezeli műtárgynak, jó barátnak, élettérnek, élvezeti cikknek, büszkélkedni- és szörnyülködnivalónak.

Kedves olvasók, sose felejtsék: ez a város nem csak a budapestieké.

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Török András
Budapest – A Critical Guide

starsBetöltés...
This book tries to combine three types of guides with the advantages of all three: the Baedeker type, the critical guidebook and the alternative guidebook. It tries to serve you as an “invisible host”. There is a Hungarian saying for things that seem impossible: ‘an iron ring made out of wood’. Even if this book cannot overcome the language difficulties, it is designed to put the visitor at ease when making his own plans to discover the city After all, it is easier to get help with the language from friends, business partners, interpreters or hotel receptionists, than to get...

4900 Ft 3920 Ft

Török András

Török András 1954-ben született Budapesten. Angolt, történelmet és újgörög nyelvet tanult szülővárosában. Volt tanár, műfordító, tipográfus, lapszerkesztő, kultúrpolitikus, fotóház-alapító, külföldi kulturális évad főkurátora, jelenleg kulturálisfilantrópia-specialista és nonprofit üzletember. De ha megkérdezik, hogy valójában mi a foglalkozása, akkor legszívesebben azt mondja: útikönyvíró, szülővárosának szenvedélyes népszerűsítője. Mark Twainről és Oscar Wilde-ról írt irodalomnépszerűsítő könyvei után 1986-ban kezdte írni Budapest: A Critical Guide című, sok nyelven, sok kiadást megért könyvét, amely hamar népszerű lett a budapestiek körében is. A szerző fotóját készítette: –

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja