Tovább olvasom

Enders, Giulia

Bélügyek – A belek csodálatos világa és a jó emésztés

starsBetöltés...

 

Fordította: Blandl Borbála
Megjelenés dátuma: 2018-02-28
Terjedelem: 320 oldal

 

Súly: 320 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633554623
3 450 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A bélrendszer közel 8 méter hosszával a legnagyobb szervünk, mégis kínos beszélnünk róla. Pedig ha meggondoljuk, hogy immunrendszerünk 80%-ban a beleink állapotától függ, akkor ez nem kis dolog. Egyre nyilvánvalóbb – tudományos adatok igazolják –, hogy a túlsúly, a depresszió, a különféle allergiák és számos komoly betegség mind-mind összefüggenek beleink állapotával. Ha tehát egészségesek akarunk maradni, törődnünk kell az emésztésünkkel. Giulia Enders fiatal német kutatóorvos könnyed hangvételű könyvében közérthetően és szellemesen kalauzol el a belek világába. Számos praktikus tanáccsal is szolgál, hogy a sokak életét megkeserítő kisebb-nagyobb emésztési gondoknak végre búcsút lehessen inteni. „A szív és az agy nagy tiszteletnek örvendenek, mindeközben a bél legfeljebb a vécéig jut el, gondolják a legtöbben. Máskülönben csak hanyagul teng-leng a hasunkban, olykor-olykor pukizik egyet. Mondhatni, kissé lebecsüljük őt – pedig valójában nem pusztán lebecsülésről van szó, egyenesen szégyenkezünk a beleink miatt. Gázos belek! Könyvem ezen a hozzáálláson szeretne egy kicsit változtatni. Mert a bél igenis menő!”

„Ez a kislányos külsejű, csinos diáklány nem csupán tabukat dönt, de az emberi test csodáiról is mesél.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Enders, Giulia

Giulia Enders (1990) a Frankfurt am Main-i Goethe Egyetemen szerzett orvosi diplomát. Jelenleg rezidens orvosként dolgozik, szakterülete a belgyógyászat és a gasztroenterológia. Az elmúlt években kétszer is elnyerte a Wilhelm és Else Heraeus Alapítvány ifjú kutatók támogatására kiírt ösztöndíját. Darm mit Charme (Bájos belek) című előadásával – melynek videoklipje a YouTube egyik slágere – 2012-ben első díjat kapott a fiatal kutatók bemutatkozásának teret adó berlini, karlsruhei és freiburgi Science Slamen.
Ebből született Bélügyek című könyve, amely eddig 39 országban jelent meg, és világszerte több millió példányban kelt el.
A könyvet a szerző nővére, Jill Enders szellemes rajzai illusztrálják.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja