Tovább olvasom

Hollis, James

Az élet második fele – Út a kiteljesedés felé


starsBetöltés...

 

Fordította: Túróczi Attila
Megjelenés dátuma: 2023-03-22
Terjedelem: 356 oldal

 

Méret: 135 x 210 mm
ISBN: 9789636330361
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Az élet célja nem a boldogság, hanem az értelem. Aki a szenvedés elkerülése vagy kicselezése révén akarja elérni a boldogságot, annak egyre felszínesebb lesz az élete.”

 

Valamikor negyven- és hatvanéves kor között bekövetkezik egy „lélektani perspektívaváltás” azáltal, hogy végigtekintünk addigi életünkön, számot vetünk eredményeinkkel és kudarcainkkal. James Hollis jungiánus pszichoanalitikus úgy gondolja, hogy ilyenkor kezdődik az élet második fele, amely számos új lehetőséget tartogat.

Hollis könyvében felteszi mindazokat a fontos kérdéseket, amelyeket megválaszolva világosabb fejjel, érettebb pszichével folytathatjuk és tehetjük teljesebbé az életünket.

„Életünk közepe táján felébred bennünk az igény, hogy mindazt, amit megtapasztaltunk, valahogy rendszerezzük. Ekkor már tudjuk, hogy időnk nem végtelen, és ahhoz, hogy elkövetkező éveink értékesen teljenek, magunknak is tennünk kell. James Hollis ebben segít. Sorvezetőt ad a belső munkához, a rossz mintázatok felismeréséhez és meghaladásához. Értékes kötet, bizonyosan nem csak az élet második felében.”

Orvos-Tóth Noémi pszichológus

Hollis, James

James Hollis amerikai pszichoanalitikus számos nagy sikerű könyv szerzője. Huszonhat évig volt egyetemi oktató, majd 1977–1982 között a zürichi Jung Intézetben szerzett tudományos fokozatot. Ezután a Houstoni Jung Intézetben és egy San Franciscó-i doktori iskolában dolgozott. Jelenleg Washingtonban él, ahol magánpraxist is folytat. Könyveit szakemberek és a pszichológia iránt érdeklődők egyaránt szívesen olvassák. Magyarul az Ami igazán fontosA tudatosabb élet felé, valamint az Édenterv, avagy a varázslatos másik című művei jelentek meg.
A szerző fotóját készítette: Oxana Holtmann

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja