Tovább olvasom

Clark, Christopher

Alvajárók – Hogyan menetelt Európa 1914-ben a háború felé

starsBetöltés...

 

Fordította: Makovecz Benjamin
Megjelenés dátuma: 2015-09-04
Terjedelem: 706 oldal

 

Súly: 1080 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633550755
6 900 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A neves cambridge-i történészprofesszor új szemszögből vizsgálja a 20. század első nagy világégését: háborús konfliktusok és részletes eseménytörténet helyett azokra a bonyolult történésekre és viszonyokra összpontosít, amelyek a háborút legkevésbé sem áhító, döntéshelyzetben lévő politikusokat a brutális összecsapáshoz vezették. Az eseményeket lépésről lépésre izgalmas fordulatokban elénk táró elbeszélésből, amelynek helyszínei – többek közt Bécs, Berlin, Szentpétervár, London és Belgrád – már-már filmszerűen váltakoznak, megtudhatjuk, milyen kölcsönös félreértések, akaratlan jelzések és félelemmé erősödő gyanakvások vezettek ahhoz, hogy a meglévő feszültségekből világháború robbant ki. Az Alvajárókat a The New York Times Book Review 2013-ban az év legjobb 10 könyve közé választotta.

Kategória:

„Nincs még egy könyv, mely ilyen remek stílusban és történészi alapossággal elemezné az első világháború kiváltó okait.”

Ian Kershaw

Clark, Christopher

Christopher Clark (1960) ausztrál származású történész, fő kutatási területe a modern kori Európa történelme. 2014-ben Richard J. Evans után őt nevezték ki a cambridge-i egyetemen a modern kori történelem Regius („királyi”) professzorává. Az 1724-ben alapított rangos címet többek között a Yale, a Harvard, az oxfordi és a londoni egyetem neves professzoraiból álló bírálóbizottság javaslatára a mindenkori uralkodó adományozza. A szerző fotóját készítette: Thomas Meyer Ostkreuz

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja