Tovább olvasom

Gyárfás Dorka , Somos Ákos , Dömölky Dániel

AlkalMáté Trupp

Élveboncolás közönséggel

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2022-06-03
Terjedelem: 280 oldal

 

Méret: 165 x 235 mm
ISBN: 9789633558546
5 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Nyilvános összeesküvés az idő ellen: ez volt ez a sorozat.” – Mácsai Pál

„Hosszan tudom nézni őket és mélyen érint minden változás az arcokon. Tulajdonképpen ez a sorozat is egy mozgó fénykép” – írja Máté Gábor a 2003-ban végzett első színészosztályáról, mely 2007-től AlkalMáté Trupp néven tizennégy éven át minden nyáron létrehozott egy előadást. Évről évre egyik osztálytársuk életét dolgozták fel, a helyszín kezdetben a Zsámbéki Rakétabázis volt, később a Jurányi Inkubátorház. Az utolsó előadást 2021-ben tartották.

Gyárfás Dorka és Somos Ákos élvezetes interjúkötete ennek a színháztörténetileg párját ritkító vállalkozásnak állít emléket. A gazdag képanyag, Dömölky Dániel és Ilovszky Béla pazar fotói az előadások emlékezetes pillanatait idézik meg. De a könyv ennél jóval több: az interjúkban felvillanó élethelyzetek, dilemmák és kérdések továbbgondolásra késztetnek.

„Megmutatta, hogy a saját életünk feldolgozása hogyan válhat univerzálissá, amiben mindenki magára ismer.” – Jordán Adél

Kategória:

„Vérbeli művészkabaré. Cikizésnél mélyebbre hasító. Epés. Velős. Nem szívbajos. Gyilkosan őszinte.”

Molnár Gál Péter

Gyárfás Dorka

Gyárfás Dorka (1977) újságíró, szerkesztő, műsorvezető a színház felől érkezett a média világába. Újságíróként a film a szakterülete, de közéleti témákkal és nőket érintő társadalmi kérdésekkel is foglalkozik. Az interjú műfaja különösen közel áll a szívéhez.

A szerző fotóját készítette: Dömölky Dániel

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja