Tovább olvasom

Rovelli, Carlo

A valóság nem olyan, amilyennek látjuk

A dolgok elemi szerkezete
starsBetöltés...

 

Fordította: Balázs István
Megjelenés dátuma: 2019-11-20
Terjedelem: 248 oldal

 

Méret: 138 x 225 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633555507
4 500 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A Hét rövid fizikalecke szerzőjétől

 

Az idő, a tér, az anyag is minden jel szerint elemi kvantumesemények nyüzsgő sokasága.  A kvantumgravitációs kutatások a valóságnak ezt a mélyszövetét igyekeznek feltárni; tudásunk itt megint kétségessé válik.

Carlo Rovelli, ennek a kalandnak az egyik legfőbb szereplője egyszerűen és megnyerően kalauzolja el az olvasót e kutatás lényegéig. Elmondja, hogyan változott meg a világról alkotott képünk az ókortól a legújabb felfedezésekig – annak felismeréséig, hogy a fekete lyukak párolognak, hogy lehetett ősrobbanás előtti univerzum, hogy a tér szemcsés szerkezetű, hogy az információnak is lehet szerepe a fizikában, hogy az idő nem játszik szerepet a részecskefizikában.

A szerző a világ fizikai látásmódjának széles freskóját vázolja fel, tisztázza az általános relativitáselmélet és a kvantummechanika tartalmát, felvisz bennünket a mai tudás hajójának fedélzetére, eredeti módon és jól érthetően ismertet meg bennünket a ma még nyitott legfontosabb kérdésekkel. S ami talán a legfontosabb: átadja az olvasónak a kutatás adta varázslatos érzést, a kutatást ösztökélő szenvedélyt és a tudomány által a szemünk elé tárt új távlatok szépségeit.

 

„Megszállottjai vagyunk önmagunknak. A magunk történelmét tanulmányozzuk, a magunk lelki működését, a magunk filozófiáját, a magunk irodalmát, a magunk isteneit. Tudásunk jókora része voltaképpen az ember szüntelen körözése önmaga körül; mintha az egész világmindenségben mi lennénk a legfontosabbak. A fizika, azt hiszem, azért tetszik nekem, mert ablakot nyit a világra és messzire tekint – szinte friss levegőt enged a házba.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Helgoland

3499 Ft 2799 Ft 20%


starsBetöltés...
Carlo Rovelli
A tudomány születése – Anaximandrosz forradalma

3900 Ft 3120 Ft 20%

starsBetöltés...
Carlo Rovelli
Hét rövid fizikalecke

2450 Ft 1960 Ft 20%

starsBetöltés...
Carlo Rovelli
Az idő rendje

3499 Ft 2799 Ft 20%


starsBetöltés...
Carlo Rovelli
Hét rövid fizikalecke

2999 Ft 2312 Ft 20%

Rovelli, Carlo

Carlo Rovelli (1956) olasz elméleti fizikus. Dolgozott az Egyesült Államokban is; ma Franciaországban él, az Académie internationale de philosophie des sciences (AIPS) és az Institut universitaire de France (IUF) tagja. A marseille-i Aix-Marseille Université (AMU) Elméleti Fizikai Központjának kvantumgravitációs kutatócsoportját vezeti. Fontos küldetésének tekinti a tudomány népszerűsítését. Közérthető, szellemes stílusát gyakran hasonlítják Richard P. Feynmanéhoz.

A szerző fotóját készítette: Basso Cannarsa

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja