Tovább olvasom

Seethaler, Robert

A trafikos


starsBetöltés...

 

Fordította: Blaschtik Éva
Megjelenés dátuma: 2018-10-18
Terjedelem: 280 oldal

 

Méret: 125 x 200 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633554593
2 450 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Ausztria, 1937
A 17 éves Franz Huchel elhagyja szülőfaluját, hogy Bécsben próbáljon szerencsét egy újságot és dohányárut árusító trafikos tanoncaként. Ott találkozik a törzsvevő Sigmund Freuddal, aki nyomban lenyűgözi. Idővel szokatlan barátság alakul ki a két meglehetősen különböző férfi között. Amikor Franz nem sokkal később fülig szerelmes lesz a varietétáncos Anezkába, az idős professzorhoz fordul tanácsért. Ám kiderül, hogy a világhírű pszichoanalitikus számára a női nem legalább akkora talány, mint Franz számára.
De a korhangulat nem kedvez se a szerelemnek, se a barátságnak. A drámaian kiéleződő politikai-társadalmi viszonyokkal szemben mindhárman tehetetlenek, és az események örvénye hamarosan más-más irányba ragadja őket.

„Robert Seethaler Alfred Polgar és Joseph Roth méltó utóda.”
Gerhard Polt

„Seethaler olyan könnyedséggel mesél, amilyennel Jurek Becker Hazudós Jakabja óta nem találkoztunk.”
Manfred Papst, Neue Zürcher Zeitung am Sonntag

„Seethaler utánozhatatlan természetességgel mondja el nekünk, hogyan válik a gyarapodó tudás következtében az élet gazdagabbá, egyszersmind bonyolultabbá.”
Claudia Voigt, Der Spiegel

Kategória:
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyve

20%
Robert Seethaler
Egy egész élet
starsBetöltés...

3490 Ft 2792 Ft

Seethaler, Robert

Robert Seethaler (1966) többszörösen kitüntetett osztrák író, forgatókönyvíró, színész, ő játszotta a tagbaszakadt, szófukar hegymászót Paolo Sorrentino Ifjúság című filmjében. Legutóbbi két regényét nagyon kedvezően fogadta a német kritika. Az Egy egész élet sokáig vezette a Der Spiegel bestsellerlistáját, angol fordítását 2016-ban Nemzetközi Man Booker-díjra jelölték. A trafikos című regényéből 2018-ban Nikolaus Leytner Bruno Ganz főszereplésével forgatott filmet. Bécsben és Berlinben él. A szerző fotóját az Annette Pohnert-CarlHanser Verlag bocsájtotta rendelkezésünkre.

A Park Kiadónál megjelent
Egy egész élet (2017)

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja