Tovább olvasom

Hacke, Axel

A tisztességről nehéz időkben

és arról, hogyan bánunk egymással

starsBetöltés...

 

Fordította: Fodor Zsuzsa
Megjelenés dátuma: 2019-04-11
Terjedelem: 220 oldal

 

Méret: 110 x 185 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633554630
2 490 Ft1 992 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Mit jelent számunkra, ha a hazugság, durvaság és aljasság válik uralkodóvá, bizonyul sikeresnek a közéletben és a mindennapokban? Ha a nyilvánosságban már-már magától értetődően sértik meg a tisztesség minden szabályát? Ilyen körülmények között pontosan mit jelent „tisztességesen” élni?

Axel Hacke a barátjával beszélgetve, személyes tapasztalatait elemezve és a politikai jelenségeket vizsgálva próbálja körbejárni a témát. S miközben eltöpreng emberi kapcsolataink minőségén, újra meg újra felteszi a csehovi kérdést: miért nem élünk úgy, ahogy élhetnénk?

A tisztességről nehéz időkben amellett érvel, hogy önmagunkban keressük a választ, igyekezzünk tisztelettudóan és érdeklődve fordulni embertársaink felé.

„Túl sok mindenhez hozzászoktunk már, a nyers, pofátlan hangnemhez, a gyalázkodáshoz, sértegetésekhez, hazugságokhoz, a gátlástalan ítélkezéshez mások felett. Megkérdőjeleződtek az emberi tisztesség alapvető szabályai. De pontosan mit is jelent az, hogy tisztesség?”

Hacke, Axel

Axel Hacke (1956) német író, újságíró, a Süddeutsche Zeitung Magazin munkatársa. Münchenben él. Több mint 20 könyvet publikált már, művei 13 nyelven jelentek meg. Írói-újságírói munkásságát többek közt Joseph Roth-, Theodor Wolff- és Egon Erwin Kisch-díjjal ismerték el.

A szerző fotóját készítette: Thomas Dashuber

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja