Tovább olvasom

Smil, Vaclav

A számok nem hazudnak

71 dolog, amit a világról tudni érdemes

starsBetöltés...

 

Fordította: Kelemen László
Megjelenés dátuma: 2022-05-16
Terjedelem: 360 oldal

 

Méret: 130 x 200 mm
ISBN: 9789633559062
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

A repülés veszélyes?

Milyen nehéz a világ összes szarvasmarhája?

Mi teszi boldoggá az embereket?

 

Vaclav Smil provokatív kérdések, lenyűgöző és szokatlan példák segítségével magyarázza el könyvében többek közt azt, hogy hány ember munkájára volt szükség a nagy piramisok felépítéséhez; hogy a védőoltások nemcsak életet mentenek, hanem kiváló befektetések is; és hogy az elektromos autók miért nem olyan nagyszerűek (egyelőre).

A számok nem hazudnak tényfeltáró kalandra hív, melynek során legyőzhetjük előítéleteinket, berögzült meggyőződéseinket és szellemi lustaságunkat. Arra ösztönzi olvasóit, hogy maguk is ellenőrizzék, igaz-e mindaz, amit annak gondoltak, és hogy értő, tudatos olvasói legyenek információgazdag világunknak.

A sokak által modern polihisztornak tartott közgazdászprofesszor emellett bebizonyítja, hogy kellő elszánással és kalandvággyal túlléphetünk a szűk, szakmai szempontokon anélkül, hogy lemondanánk a tudományos igényességről.

 

Nincs még egy tudós, aki olyan képeket tud festeni számokkal, mint Smil.

The Guardian

A szerző további könyve

20%
A számok nem hazudnak
starsBetöltés...

4499 Ft 3599 Ft

Smil, Vaclav

Vaclav Smil cseh-kanadai környezettudós és közgazdász, a Manitobai Egyetem professor emeritusa. Több mint negyven, energiával, környezeti és populációs változásokkal, élelmiszergyártással és táplálkozással, technikai innovációkkal, kockázatkezeléssel, közélettel és politikával foglalkozó könyv szerzője. A Kanadai Királyi Természettudományos Akadémia és a Kanadai Rend tagja. Magyarul ez az első könyve. A szerző fotóját készítette Andreas Laszlo Konrath.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja