Tovább olvasom

Frizzell Nell

A pánik évei

Akarok-e gyereket?

starsBetöltés...

 

Fordította: Morcsányi Júlia
Megjelenés dátuma: 2022-06-30
Terjedelem: 424 oldal

 

Méret: 123 x 203 mm
ISBN: 9789633557815
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

A pánik évei: a kamaszkor és a változókor közötti időszak; a személyes válság, a számvetés és a változtatás ideje; talány, átváltozás, lehetőség.

A pánik évei alatt egy nő minden egyes döntését egy biológiai hátterű égető kérdés befolyásolja, mégpedig az, hogy vállaljon-e gyereket vagy sem.

Hogyan lehet józannak maradni ebben az őrjítő időszakban? Honnan tudjuk, kik vagyunk, és mit akarunk az élettől? Honnan tudjuk, jól döntünk-e?

Nell Frizzell nyers, humoros és megnyerően őszinte. Miközben elárulja, hogy mivel teltek számára a pánik évei, egyfelől együttérzőn átkarolja sorstársai vállát, másfelől kezdeményezi, hogy végre szó essék bizonyos dolgokról. Mindenki érintett: nők, férfiak, anyák, gyerekek, partnerek, barátok, munkatársak. Ideje némi őszinteségnek.

„A gyermekkorral, a kamaszkorral, a változókorral vagy az életközépi válsággal ellentétben nincs elterjedt elnevezése annak az idő, hormonok, társadalmi nyomás és anyai sóvárgás szülte viharnak, amely a húszas éveik végén, harmincas éveik elején egy gyorsvonat sebességével érkezik meg a nők életébe. Nincs rá orvosi szakkifejezés vagy német összetett szó, sem latin, arab, netán francia. Az asztrológia ugyan utal a Szaturnusz visszatértének hétéves ciklusaira, de ez a ködös kifejezés keveset ad vissza abból, milyen mértékű és jellegű helytállást követel meg, mennyi vérrel és könnyel jár az út és a változás, amelyet magamon és a környezetemben tapasztaltam. Amikor az ember átéli, úgy érzi, lehetetlen döntések hálójából próbál kikecmeregni: dönteni kell állásról, pénzről, szerelemről, lakhelyről, fogamzásgátlásról és elköteleződésről – és ezek a döntések mind egymásból következnek és visszafordíthatatlanok.”

Kategória:

„Minden milleniál nő könyvespolcán ott a helye.”

PANDORA SYKES

Frizzell Nell

Nell Frizzell újságíró, író, a Vogue állandó szerzője. Többek között a The Guardiannél, a VICE-nál, a Telegraphnál, az Elle-nél, az Observernél, a Graziánál és az I-D-nél jelentek meg írásai. A pánik évei az első könyve.

Fotó: Philippa James

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja