Tovább olvasom

Peck, M. Scott

A járatlan út – A szeretet és a lelki fejlődés új pszichológiája

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2020-09-04
Terjedelem: 288 oldal

 

Méret: 135 x 197 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633556917
3 490 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Ha valóban tartalmas életet szeretnénk élni, nemcsak szellemi, de lelki fejlődésünkkel is törődnünk kell. Ki kell lépnünk a komfortzónánkból, vállalni, hogy szembenézünk a problémáinkkal, még akkor is, ha megoldásuk többnyire fájdalommal, szenvedéssel jár. De miközben megküzdünk a nehézségekkel, mélyebben megérthetjük önmagunkat és másokat is. Hogy merre menjünk, milyen utat válasszunk, azt kinek-kinek magának kell eldöntenie, s nem szabad visszariadni attól, hogy jó néhány út tévútnak bizonyul majd.

Lelki fejlődésünk mozgatórugója a szeretet, hangsúlyozza a szerző, mely nem érzelem, hanem elhatározás, tett és cselekvés – önmagunkért és másokért. A járatlan út meggyőz arról, hogy igenis a kezünkbe vehetjük életünk irányítását, és megerősít abban, hogy érdemes élni. M. Scott Peck gazdag terápiás tapasztalatából merítve sok-sok gyakorlati tanácsot ad. Stílusa gördülékeny és olvasmányos, magyarázatai könnyen érthetőek, példái beszédesek.

„Ami fáj, az nevel.”

„A lelki fejlődéshez bátorság kell, gondolati és cselekvési önállóság.”

„Az élet nem más, mint személyes döntések egyetlen, hosszú láncolata.”

„Szeressetek, de a szeretetből ne fonjatok kötelet.”

„Aki mást segít, önmagát segíti.”

„A valódi figyelem mindig a szeretet megnyilvánulása.”

„Őszinte könyv. Szerencsés ember, aki M. Scott Peckhez járhat terápiára.”

moly.hu

A szerző további könyve

20%
M. Scott Peck
Tovább a járatlan úton

starsBetöltés...
,,Az életben mindnyájunknak a magunk útját kell járnunk. E téren nem léteznek okos kézikönyvek, nincsenek bevett formulák, bevált módszerek. Ami az egyik embert célhoz viszi, az a másiknak tévút. Ez a könyv reményeim szerint elsősorban abban segít, hogy kevésbé leegyszerűsítve gondolkozzunk. Bízom benne, hogy fokozatosan ellenállnak majd annak a késztetésnek, hogy bevált receptek és könnyű válaszok után kutassanak. Abban is bízom, hogy örömüket lelik az élet misztériumaiban és paradoxonjaiban, nem rettennek meg a tapasztalásban fejlő okok és következmények tömkelegétől – egyszóval elfogadják a tényt, hogy az élet bonyolult.”

2900 Ft 2320 Ft

Peck, M. Scott

M. Scott Peck (1936–2005) amerikai pszichiáter-író kvéker szülők gyermekeként New Yorkban született. Tanulmányait a Harvardon és a Columbia Egyetemen végezte, jó ideig az amerikai hadseregnél dolgozott katonai pszichiáterként. Ma már klasszikusnak számító, A járatlan út című könyve 1978-ban jelent meg, és világszerte több mint 10 millió példányban kelt el.

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja