Tovább olvasom

De Becker, Gavin

A félelem adománya – Vedd észre a jeleket, hogy ne válj áldozattá!


starsBetöltés...

 

Fordította: Orosz Ildikó
Megjelenés dátuma: 2021-03-18
Terjedelem: 432 oldal

 

Méret: 135 x 215 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633556160
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A félelem adománya a világ legfontosabb 50 pszichológiai tárgyú könyvének egyike, megjelenésekor 4 hónapon át szerepelt a The New York Times bestseller listáján. Oprah Winfrey szerint ezt a könyvet minden nőnek el kellene olvasnia.

Egy elhagyatott parkolóban egy idegen felajánlja egy nőnek, hogy segít cipelni a bevásárlószatyrát. Vajon ő jó szamaritánus, vagy másvalamit akar? Egy kirúgott alkalmazott búcsúzóul megfenyegeti a főnökét. Vajon fegyverrel tér majd vissza? Az első randevú után egy férfi azt mondja a nőnek, minket egymásnak teremtett a sors. Vajon hogyan reagál, amikor a nő elutasítja?

Egy tinédzser megszállottja a death metal zenének, és lenyűgözik a fegyverek. Vajon meg fog ölni valakit? Egy anya nyugtalankodik a bébiszitter miatt, akit felfogadott. Vajon le kell mondania a programját? Egy férfit a barátnője dühös elvált férje fenyeget. Vajon forduljon a rendőrséghez?

De Becker nem pszichológus, könyve mégis többet árul el a megérzések, a félelem és az erőszakos lelki alkat természetéről, mint a szaktudományos magyarázatok. A félelem adománya letehetetlen, akár egy jó krimi, és nem csupán életünk megváltoztatásában, hanem megmentésében is segítséget nyújthat.

 „Szakértőnek tartanak, mert kitartóan figyelem az erőszak természetrajzát. Képes vagyok »megjósolni« gyilkosok, zaklatók, merénylők, csalódott szeretők, elhagyott férjek, elbocsátott dühös alkalmazottak, tömeggyilkosok és még sokféle ember viselkedését. Valóban sok mindent megtanultam – e könyvem kiindulópontja mégis az, hogy igazából minden ember szakértője az erőszakos viselkedésnek, és képes azt előre látni. Ön is, olvasóm, akárcsak minden embertársa, képes felismerni a valódi veszélyt. Rendelkezik egy csodálatos belső iránytűvel, amely mindig készen áll, hogy szükség esetén figyelmeztesse és átvezesse önt a kockázatos helyzeteken.”

 

„Gavin de Becker írt egy olyan ismeretterjesztő könyvet arról, hogyan különböztethető meg a zsigeri félelem az aggodalomtól és a szorongástól, mely úgy olvastatja magát, mint egy magával ragadó, csodálatos regény. Mindazokhoz szól ez a könyv, akik szeretnének megtanulni minél inkább hagyatkozni az ösztöneikre, hogy megvédhessék magukat.”

Carrie Fisher

„Mély empátiával megírt könyv azok számára, akik aggódnak önmaguk és családjuk biztonságáért. Úgy segít értelmezni a külvilágból érkező veszélyre utaló jeleket, hogy egy másodpercre sem engedi elkalandozni az olvasó figyelmét.”

Meryl Streep

De Becker, Gavin

Gavin de Becker a fenyegetettség meghatározása, az erőszak előrejelzése és kezelése területén úttörőnek számít. Cége szervezeteknek, kormányzati hivataloknak és magánszemélyeknek ad szaktanácsokat és nyújt védelmi szolgáltatást. Ő vezette a Reagan elnök külföldi vendégeinek biztonságáért felelős csoportot, és a külföldi vezetők hivatalos látogatásai alkalmával az Egyesült Államok külügyminisztériumának is dolgozott. Az amerikai legfelsőbb bíróság bíráit, a szenátorokat és kongresszusi képviselőket fenyegető veszélyek kezelésére létrehozta a MOSAIC rendszert. Szakvéleményét számos peres ügyben kikérték, így többek között az O. J. Simpson elleni büntetőjogi és polgári perekben is. Olyan hírességek biztonsági tanácsadója volt, mint Jane Fonda, Robert Redford, Olivia Newton-John, Cher és Jeff Bezos.

De Becker a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem (UCLA) főmunkatársa és a családon belüli erőszakkal foglalkozó tanácsadó bizottság társelnöke.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja