Tovább olvasom

Wohlleben, Peter

A fák titkos élete – Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése

starsBetöltés...

 

Fordította: Balázs István
Megjelenés dátuma: 2018-11-15
Terjedelem: 220 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633555200
2 950 Ft2 360 Ft
Nincs készleten

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Csak aki ismeri a fákat, az képes védelmezni őket.”

Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!

Peter Wohlleben fényt visz az erdő sűrűjébe, és bepillantást nyújt egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről írott lebilincselő tudományos esszéiben a legújabb felfedezéseket éppúgy figyelembe veszi, mint saját tapasztalatait és érzéseit. És az olvasó nem győz álmélkodni a természet csodáin.

 

„Peter Wohlleben különleges szerepet tulajdonít az erdőknek, azok lakóinak, különösen a fáknak. Tárgyának minden részletét, a fákkal borított rengeteg minden zugát behatóan ismeri. A fák titkos élete könnyed kézzel, laikusok számára is érthető tónusban megírt, frappánsan tömör, ugyanakkor enciklopédikus gazdagságú kötet.”

Barotányi Zoltán, Magyar Narancs

 

„Tanulságos, mély empátiával megírt könyv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy új szemszögből lássuk az erdőt. Peter Wohlleben könyve az erdőhöz intézett szerelmi vallomás.”

Literatur Spiegel

„A fák titkos élete elolvasása után az ember úgy érzi, fontos dolgokat tudott meg a körülötte lévő világról. Minden fejezet egy újabb mindennapi jelenséget tesz érthetővé a biológia iránt amúgy nem érdeklődő olvasó számára.”

Sarkadi Zsolt, 444.hu

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
A fák titkos élete (kartonált)

3950 Ft 3160 Ft 20%

starsBetöltés...
A fák titkos élete

3950 Ft 3160 Ft 20%

starsBetöltés...
Peter Wohlleben
Erdei kalauz

3490 Ft 2792 Ft 20%

Wohlleben, Peter

Peter Wohlleben (1964) gyermekkora óta természetvédőnek készült. Erdőgazdálkodást tanult, s napjainkban az Eifel-hegységben irányít egy környezetbarát erdőgazdaságot. Számos tévéműsor vendége, népszerű előadó. A gyerekeknek szóló Érted a fák beszédét? Kalandozások az erdőben című kötettel együtt már hat könyve olvasható magyarul.

A szerző fotóját készítette: Tobias Wohlleben

 

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja