Tovább olvasom

Tóibín, Colm

A blackwateri világítóhajó

starsBetöltés...

 

Fordította: Greskovits Endre
Megjelenés dátuma: 2019-03-05
Terjedelem: 280 oldal

 

Méret: 135 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633554784
3 950 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Brooklyn és a Nora Webster szerzőjétől

Írország, az 1990-es évek eleje.
Három nő – Dora Devereux, a lánya, Lily és az unokája, Helen – sokéves viszálykodás után törékeny békét köt. Helen imádott öccse, Declan ugyanis haldoklik, és a három nő a nagymama roskatag tengerparti házában találkozik vele meg két barátjával. Ez a különböző korú és különböző gondolkodású hat ember kénytelen meghallgatni és elviselni egymást.

„Kiskoromban, amikor feküdtem az ágyban, úgy hittem, hogy a Tuskar egy férfi, a blackwateri világítóhajó pedig egy nő, és mindketten jeleket küldenek egymásnak meg más világítótornyoknak, mintha nászidőszak lenne. A férfi energikus volt és erős, a nő gyengébb, de állhatatosabb, és néha már a sötétség beállta előtt világítani kezdett. És azt gondoltam, hívják egymást; nagyon megnyugtató volt, hogy a férfi erős, a nő pedig hűséges.”

„Tóibín kivételes tehetsége a regény érzelmi koreográfiájában mutatkozik meg. Helen elhidegült az anyjától is, a nagyanyjától is, és Tóibín gyönyörűen segít nekik békét kötni.”
David Robson, The Sunday Telegraph

Kategória:

„Tóibín rendkívül érzékeny a családi viszonyokra, amitől történeteinek olvasása izgalmasan ismerős élmény.”

Nuala McCann, Belfast News

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Colm Tóibín
Nora Webster

3950 Ft 3160 Ft 20%

starsBetöltés...
Colm Tóibín
Brooklyn

3490 Ft 2792 Ft 20%


starsBetöltés...
Colm Toibin
Mária testamentuma

2500 Ft 2000 Ft 20%

Tóibín, Colm

Az 1955-ben Írországban született Colm Tóibín hét regény, köztük a rangos Man Booker-díjra fölterjesztett The Blackwater Lightship és a The Master, valamint a Costa Novel-díjat elnyert Brooklyn, továbbá két elbeszélésgyűjtemény, a Mothers and Sons és a The Empty Family szerzője. A Park Könyvkiadónál megjelent kötetei: Mária testamentuma (2015) Brooklyn (2016) A szerző fotóját készítette: Steve Pyke

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja