Tovább olvasom

King, Ross

Párisz ítélte – Az impresszionizmus születésének évtizede

starsBetöltés...

 

Fordította: Makovecz Benjamin
Megjelenés éve: 2012
Terjedelem: 556 oldal

 

Súly: 840 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789635309665
4 500 Ft3 600 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény!

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

1863-ban a francia Ernest Meissonier volt a világ leghíresebb festője és a Szalon – a Párizsban kétéven­ként megrendezett nagy képzőművészeti seregszemle – legfényesebb csillaga. Ross King ebben az évben rántja magával olvasóit az átalakulóban, erjedőben lévő Párizs éle­tébe, amikor Manet kiállította nagy felháborodást keltő képét, a Reggeli a szabadbant, és történetét 1874-ben zárja, amikor megnyílik az első impresszionista kiállítás. A szerző a tőle meg­szokott sodró lendülettel és lebilincselő meseszövéssel kalauzol végig a társadalmi és politikai viharok évtizedén, és bemutatja, hogyan fordult szembe egy csoport művész – elsősorban Manet, majd Monet, Cézanne és a többiek – a festészet „hivatalos” irányvonalával, hogy érdeklődését a táj, a hétköznapi ember és a korabeli, modern világ felé fordítva megteremtse az impresszionizmusnak nevezett új látásmódot.

„Művészi rivalizálás, indulatos viták és botrányok, forrongó társadalom – az 1860-as és 70-es évek Párizsának izgalmasan sokszínű világa elevenedik meg e párhuzamos életrajz lapjain.”
Books Quarterly

Kategória:

„King nagyon ismeri a Második Császárság kultúrpolitikáját. Szellemes iróniája, az érdekes és találó részletek kiválasztásának képessége könyvét mindvégig fordulatos és izgalmas olvasmánnyá teszik.”

Los Angeles Times

A szerző további könyvei

20%
Ross King
Leonardo és az Utolsó vacsora
starsBetöltés...
Milánó, 1496. A negyvennégy esztendős Leonardo da Vinci ekkorra már híres arról, hogy elvállalt megbízatásait képtelen teljesíteni. De a Santa...

4900 Ft 3920 Ft

King, Ross

Ross King (1962) kanadai származású író, kritikus, népszerű történeti-művészettörténeti ismeretterjesztő művek szerzője. Brunelleschi kupolája, a firenzei dóm építésének története (2008), Michelangelo és a Sixtus-kápolna (2010), Párisz ítélete (2012), valamint Leonardo és az Utolsó vacsora (2014) című könyvei magyarul is olvashatók. A szerző fotóját készítette: Jerry Bauer

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja