Tovább olvasom

Ferrante, Elena

Nő a sötétben


starsBetöltés...

 

Fordította: Balkó Ágnes
Megjelenés éve: 2018
Terjedelem: 176 oldal

 

Méret: 135 x 210 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789633554050
3 490 Ft2 792 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény!

Előjegyezhető

A Nápolyi regények szerzőjétől

Elena Ferrante, a kilétét mindmáig titokban tartó olasz író ezúttal is a női lélek legmélyére hatol. Főhőse, Leda 47 éves, angol irodalmat tanít az egyetemen. Elvált, két lánya Kanadába költözött volt férjéhez. A hirtelen megtapasztalt szabadság megfiatalítja, felszabadító örömmel tölti el, és saját maga számára is váratlanul vakációra indul a Jón-tenger partjára. Ott azonban egy lármás nápolyi család szomszédságába kerül, amelynek alig titkolt kötődése a maffiához beárnyékolja békésen induló pihenését. A családhoz tartozó gyönyörű fiatal nő, Nina bájos nőiessége hamar felkelti Leda érdeklődését. Nina mintaszerű anyasága egy húsz évvel megkésett szembesülésre készteti Ledát, aki karrierépítésének egy válságos pontján gyermekeit évekre elhagyta, és önmegvalósítása érdekében szakított mindennel, ami a családjához fűzte.

Kategória:

„Sebészi pontosságú lélekrajz, remek dramaturgia, tökéletesen kifinomult stílus.”

Magyar Narancs

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Elena Ferrante
Az új név története – Nápolyi regények 2.

3990 Ft 3192 Ft 20%


starsBetöltés...
Elena Ferrante
Aki megszökik, és aki marad – Nápolyi regények 3.

4490 Ft 3592 Ft 20%


starsBetöltés...
Elena Ferrante
Amikor elhagytak

3490 Ft 2792 Ft 20%

starsBetöltés...
Elena Ferrante
Briliáns barátnőm – Nápolyi regények 1.

3990 Ft 3192 Ft 20%

Ferrante, Elena

Elena Ferrante a kortárs világirodalom nagy rejtélye. Regényei zajos sikert aratnak, díjakat nyernek, számos nyelvre lefordítják őket, de kiléte ismeretlen. Annyi tudható róla, hogy Nápolyban született, és ő a Tékozló szeretet, az Amikor elhagytak és a Nő a sötétben szerzője. Első két regényét Mario Martone, valamint Roberto Faenza filmesítette meg. La Frantumaglia című műhelynaplójában levelezését, jegyzeteit, valamint kiadatlan írásait gyűjtötte össze. 2007-ben La spiaggia di notte (Éjjeli strand) címen egy gyerekkönyve is megjelent.

A világhírt a Nápolyi regények című négykötetes mű hozta meg számára, melynek első része már  magyarul is megjelent Briliáns barátnőm címmel. További kötetek: Az új név története (2017 ősz), Aki megszökik, és aki marad (2018), Az elveszett gyermek története.

Tovább a szerző oldalára

„A legnehezebben azok a dolgok oszthatók meg, amelyeket mi magunk sem értünk.”

A szerkesztő ajánlja