Tovább olvasom

Campbell, T. Colin PhD , Campbell, Thomas M. II., MD

Kína-tanulmány

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-06-20
Terjedelem: 484 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633554012
5 900 Ft4 720 Ft
Mennyiség

„20% kiadói kedvezmény”

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A táplálkozástudomány legfrissebb eredményei megcáfolhatatlanok. Aki változtat az étrendjén, az drasztikusan csökkentheti a rák, a szívbetegségek, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát.

Napjainkban egyre többet beszélünk az egészségi állapotról, a betegségekről és megelőzésükről. Az Egyesült Államokban, mely egészségügyi ellátásra világviszonylatban a legtöbbet költi, a lakosság kétharmada túlsúlyos, a cukorbetegek száma meghaladja a 15 milliót. De nem jobb a helyzet a világ más országaiban, így Magyarországon sem. A szívbetegség ma is ugyanolyan nagy számban szedi áldozatait, mint harminc évvel ezelőtt. Noha a rák kezelésében óriási előrelépések történtek, a daganatos megbetegedések száma mégis évről évre nő.
Egyre több gyógyszert fogyasztunk, remélve, hogy meggyógyulhatunk. Pedig az egészségünk elsősorban attól függ, hogy mit eszünk, hogyan táplálkozunk.
A világ mindeddig legátfogóbb táplálkozástudományi felmérését bemutató Kína-tanulmány közérthetően mutatja be, milyen összefüggés van a táplálkozás és a leggyakoribb betegségek – szívbetegség, elhízás, cukorbetegség, rák és autoimmun betegségek – között. Szerzője, dr. T. Colin Campbell, a Cornell Egyetem professzora, miközben számtalan, táplálkozással kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, rengeteg hasznos és megszívlelendő tanáccsal szolgál – nemcsak a szakembereknek, de főként és elsősorban a széles nagyközönségnek.

„A diétával foglalkozó könyvek évről évre vezetik az eladási listákat. Szinte minden népszerű magazin közöl táplálkozási tanácsokat, az újságok rendszeresen hoznak ilyen témájú cikkeket, a tévé- és rádióműsorok is nap mint nap tárgyalják a táplálkozás és az egészség kérdését.
De vajon biztosan tudjuk, mit kell tennünk egészségünk javítása érdekében?
Ha »bio« címkével ellátott táplálékot vásárolunk, valóban elkerülhetjük a növényvédő szereket? Igaz az, hogy a környezetben található vegyi anyagok a rosszindulatú daganatok elsődleges kiváltó okai? Vagy egészségi állapotunkat előre meghatározzák a gének, amelyekkel születünk? Valóban a szénhidrátoktól hízunk el? Milyen vitaminokat érdemes szedni, ha egyáltalán érdemes? Vegyünk-e rostokkal dúsított élelmiszereket? Együnk-e halat, és ha igen, milyen gyakran? Megelőzhetjük-e a szívbetegséget szójából készült táplálékokkal?
Aki bizonytalan a válaszokat illetően, nincs ezzel egyedül. Nagyon sokat tudunk a táplálkozás és az egészség összefüggéseiről, a valódi tudomány azonban elvész az ártalmas információk, az áltudomány, a divatos diéták és az élelmiszeripari propaganda tengerében.
Ezen szeretnék változtatni.”

„Mindenki, akit érdekel a járványos mértékű elhízás, a saját egészsége, valamint a nyugati típusú étrend megrendítő környezeti, illetve társadalmi hatásai, bölcs és gyakorlatias megoldásokra lel Campbell Kína-tanulmányában.”

ROBERT GOODLAND vezető környezeti tanácsadó, World Bank Group

Campbell, T. Colin PhD

Colin Campbell amerikai biokémikus, kutató, a Cornell Egyetem professor emeritusa. Hosszú pályafutása során több mint 300 tudományos cikket publikált. A táplálkozás és az egészség kapcsolatát vizsgáló, két évtizedet felölelő felméréssorozata, a Kína-tanulmány a Cornell Egyetem, az Oxfordi Egyetem és a Kínai Preventív Orvostudományi Akadémia együttműködésével valósult meg.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja