Tovább olvasom

McDougall, Christopher

Futni születtünk


starsBetöltés...

 

Fordította: Szarka Zoltán;Tompa Andrea
Megjelenés éve: 2013
Terjedelem: 324 oldal

 

Súly: 542 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789635309818
3 900 Ft3 120 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény!

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Egy egyszerű kérdéssel kezdődött minden: Miért fáj a lábam? A válasz után kutatva Christopher McDougall elképesztően izgalmas emberekkel találkozott, és hihetetlen atlétikai teljesítményeknek volt szemtanúja. A rejtélyes Caballo Blanco közvetítésével megismerte a világ legfantasztikusabb ultrafutóit, a Mexikóban élő tarahumara indiánokat, és közelebbi kapcsolatba kerülve velük rádöbbent, hogy mindaz, amit a nyugati világ a futásról tud, téveszméken nyugszik. És a kérdések egyre sokasodtak.

McDougall útja a Harvard high-tech laboratóriumaiból Észak-Amerika napsütötte völgyein és hófödte csúcsain át vezetett a Copper-kanyonba. Elbeszélésmódja egyszerre személyes és tudományos; az egyéni sorsok pontos és empatikus leírása mellett ismerteti a tudomány aktuális állását is az emberi fiziológiáról, táplálkozásról, az evolúcióról.

A Futni születtünk nem csupán a szellemünket mozgatja meg, hanem a testünket is arra ösztönzi, hogy tegyük próbára a lábunkat, és lássuk be: mindannyian futni születtünk.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

McDougall, Christopher

Christopher McDougall újságíró, hosszútávfutó, korábban az Associated Press haditudósítója volt, jelenleg pedig a Men’s Health magazin szerkesztője és szerzője. Háromszor jelölték szakmai díjra folyóirat kategóriában, és szavazták be a döntőbe; dolgozott az Esquire-nak és a The New York Times Magazine-nak, Girl Trouble című önálló kötete pedig a The Times számára készült tudósításain alapul. McDougall maga is fut pennsylvaniai otthona környékén, az amish farmok között. A szerző fotóját készítette: Michael Lionstar

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja