Tovább olvasom

Peter Zuckerman , Amanda Padoan

Felhőkbe veszve

Tragikus nap a pakisztáni K2-n. A serpa mászók rendkívüli története

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-09-06

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789633555286
4 000 Ft3 200 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

A 8611 méteres K2, a világ második legmagasabb hegycsúcsa 2008-ban tizenegy halálos áldozatot követelt. A hegyen rekedtek közül azonban két serpa csodával határos módon megmenekült. Az amerikai szerzőpáros sodró lendületű és izgalmas könyve – fotók és térképek segítségével – e tragikus napok történetét eleveníti fel elsősorban a serpák és a pakisztáni teherhordók szemszögéből. Miközben megismerkedünk életmódjukkal és kultúrájukkal, azt is megtudjuk, hogyan vélekednek ők a nyugati hegymászókról.

Kategória:

„Akik számára kedvesek a hegyek, alighanem rácsodálkoztak már a K2 döbbenetes piramisáról készült felvételekre. Első személyes találkozásunkkor minket is megbabonázott. 2016-ban a K2 nem volt kegyes hozzánk: egy lavina elmosta a legfelső táborokat, így akkor senki nem érte el a csúcsot. Reméljük, idén sikerül majd a hegy első magyar megmászása, természetesen palack nélkül.”

Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók Magyar K2 Expedíció (2019)

Peter Zuckerman , Amanda Padoan

Peter Zuckerman amerikai oknyomozó újságíró. Unokatestvére, Amanda Padoan hegymászó, és cikkeket ír többek közt az Outside, az Alpinist és a Rock and Ice magazinokba.

A szerzők fotóját készítette: Gava Shrestha

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja