Tovább olvasom

Ferrante, Elena

Briliáns barátnőm

starsBetöltés...

 

Fordította: Matolcsi Balázs
Megjelenés éve: 2016
Terjedelem: 360 oldal

 

Méret: 135 x 210 mm
Kötés: keménytáblás védőborítóval
ISBN: 9789633552780

 

3 990 Ft3 192 Ft
Mennyiség

Lila Cerullo és Elena Greco tűz és víz. Lila fiús, robbanékony, erőszakos, parancsolásra született, Elena lágy, odaadó, szorgalmas, figyelmes és önfeláldozó. Jobban nem is különbözhetnének, sorsuk mégis egy életre összefonódik az 1950-es évek szegény, poros nápolyi udvarain. Hol elválaszthatatlan barátnők, hol fékezhetetlen szellemi riválisok. Nem tudnak se egymással, se egymás nélkül élni, kiegészítik, inspirálják egymást, egyikük sem lenne a másik nélkül az, aki.

Egyikük úgy dönt, hogy nem tanul tovább, és tizenhat évesen férjhez megy, a másikuk a gimnáziumot és a tudást választja. Mindketten egy szegénységgel küszködő, büszke, erőszakos férfitársadalomban próbálnak a maguk módján boldogulni, előrébb jutni, a tőlük telhető legnagyobb függetlenséget kivívni.

A Briliáns barátnőm egy négykötetes regényfolyam első része, melyben Lila és Elena gyermek- és kamaszkorát ismerjük meg. Elena Ferrante egy élethosszig tartó, különösen intenzív barátság történetét írja meg a Nápolyi regényekben. Gazdag érzelmekkel és lenyűgöző intelligenciával követi szinte lépésről lépésre két főszereplője kislány- és kamaszkorát, nővé, anyává érésüket, személyiségfejlődésüket, egymásra gyakorolt hatásukat, a mindent felülíró szeretetet és csodálatot, mely évtizedeken át táplálta és mélyítette barátságukat.

 

Kategória:
Kulcsszavak: ,
Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Ferrante, Elena

Az író “nem létezik”: noha mostanra a kortárs olasz irodalom egyik legfontosabb és legtöbbet fordított alakjává lett, mind ez idáig sikerült eltitkolnia valódi nevét, identitását, sőt még tartózkodási helyét is. Regényei zajos sikert aratnak, díjakat nyernek, számos nyelvre lefordítják őket. Annyi tudható róla, hogy Nápolyban született, és ő a Tékozló szeretet, az Amikor elhagytak és a Nő a sötétben szerzője. A Park Könyvkiadónál megjelent: Briliáns barátnőm (2016) A szerző fotóját készítette: –

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja