Tovább olvasom

Tartt, Donna

A titkos történet

starsBetöltés...

 

Fordította: Greskovits Endre
Megjelenés éve: 2015
Terjedelem: 492 oldal

 

Méret: 160 x 230 mm
Súly: 830 gramm
Kötés: cérnafűzött
ISBN: 9789633551851

 

3 900 Ft3 120 Ft
Mennyiség

Öten voltak. Megközelíthetetlen, titokzatos kis csoport a vermonti egyetemen. Ebbe az elit társaságba csupán egyetlen új diáknak sikerül bejutnia, a feltörekvő Richard Papennek. Ő beszéli el évekkel később a csoport titkos történetét. A különös ifjak megszállott professzoruk hatására nemcsak tanulják, át is élik az ókori görög kultúrát, az ősi vallást, a mámoros orgiákat és a véráldozatot. De amikor megszegik a társadalmi és erkölcsi törvényeket, átlépik a határokat, életük örökre megváltozik. Saját bőrükön tapasztalják, hogy nem ölni nehéz, hanem tovább élni.

Kategória:
Kulcsszavak: ,

„A lélegzetem is elállt tőle.”

Ruth Rendell

A szerző további könyve

20%
Donna Tartt
Az Aranypinty
starsBetöltés...
A történet főszereplője egy szerető anya és egy távol lévő apa fia, a tizenhárom éves Theo Decker. Csodálatos módon túlél egy katasztrófát, mely azonban szétrombolja az életét. Magára marad New Yorkban, irányvesztetten és teljesen egyedül, míg végül egy gazdag barát családja befogadja. Ám a Park Avenue jómódú és távolságtartó világában sehogy sem talál otthonra. Sóvárog az anyja után, és görcsösen ragaszkodik ahhoz a tárgyhoz, amely a leginkább rá emlékezteti: egy kis méretű, varázslatos festményhez, amely végül az alvilág felé sodorja. Az Aranypinty egy régen várt klasszikus történet veszteségről, megszállottságról, túlélésről és önmagunk megtalálásáról. Néhány oldal után magába szippant, nem hagy...

5990 Ft 4792 Ft

Tartt, Donna

Donna Tartt (1963) amerikai írónőt már első regénye, a több mint 5 millió példányban elkelt A titkos történet (1992) világhírűvé tette. Második regénye, A kis barát (2002) WH Smith Irodalmi Díjat kapott. A 2013-ban megjelent Aranypinty Pulitzer-díjas lett és Az év könyvének választották. A megfilmesítés jogait a Warner Bros. filmstúdió vette meg. Donna Tartt 2014-ben szerepelt a Time 100 legbefolyásosabb személyisége listán. A Park Könyvkiadónál megjelent:
A titkos történet (2015) A szerző fotóját készítette: Beowulf Sheenhan

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja