Tovább olvasom

Wohlleben, Peter

A fák titkos élete – Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése


starsBetöltés...

 

Fordította: Balázs István
Megjelenés dátuma: 2018-11-15
Terjedelem: 220 oldal

 

Méret: 140 x 210 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789633555200
2 950 Ft2 360 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

„Csak aki ismeri a fákat, az képes védelmezni őket.”

Az erdő a csönd, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben, a neves német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. Nemcsak utódaikról gondoskodnak odaadóan, de idős és beteg szomszédaikat is ápolják. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen? Pedig igaz!

Peter Wohlleben fényt visz az erdő sűrűjébe, és bepillantást nyújt egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről írott lebilincselő tudományos esszéiben a legújabb felfedezéseket éppúgy figyelembe veszi, mint saját tapasztalatait és érzéseit. És az olvasó nem győz álmélkodni a természet csodáin.

 

„Peter Wohlleben különleges szerepet tulajdonít az erdőknek, azok lakóinak, különösen a fáknak. Tárgyának minden részletét, a fákkal borított rengeteg minden zugát behatóan ismeri. A fák titkos élete könnyed kézzel, laikusok számára is érthető tónusban megírt, frappánsan tömör, ugyanakkor enciklopédikus gazdagságú kötet.”

Barotányi Zoltán, Magyar Narancs

 

„Tanulságos, mély empátiával megírt könyv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy új szemszögből lássuk az erdőt. Peter Wohlleben könyve az erdőhöz intézett szerelmi vallomás.”

Literatur Spiegel

„A fák titkos élete elolvasása után az ember úgy érzi, fontos dolgokat tudott meg a körülötte lévő világról. Minden fejezet egy újabb mindennapi jelenséget tesz érthetővé a biológia iránt amúgy nem érdeklődő olvasó számára.”

Sarkadi Zsolt, 444.hu

A szerző további könyvei

Wohlleben, Peter

Peter Wohlleben (1964) már kisgyermekként természetvédő akart lenni. Erdőgazdálkodást tanult, és több mint húsz éven át a tartományi erdőfelügyelőség alkalmazottjaként dolgozott. Hogy ökológiai elképzeléseit a gyakorlatba is átültesse, felmondott, és napjainkban az Eifel-hegységben vezet egy környezetbarát erdőgazdaságot, ahol az őserdők visszaállításán munkálkodik. Számos tévéműsor vendége, előadásokat tart és gyakorlatokat vezet; több, erdővel és a természetvédelemmel foglalkozó mű szerzője. A fák titkos élete magyarul 2016-ban jelent meg először, és azóta több mint 10 000 példány kelt el belőle.

A szerző fotóját készítette: Tobias Wohlleben

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja